https://www.drinkoop.com/over-drinkoop
 

Over Drinkoop

Historie

Drinkoop is opgericht op 9 januari 2015 en is ontstaan vanuit de Dranken Organisatie Nederland "D.O.N.". Na meer dan 30 jaar werd het tijd om een volgende stap voorwaarts te zetten. Marktontwikkelingen zorgden er voor dat schaalgrootte in inkoop een essentiele randvoorwaarde is en dat deze focustaak in een bedrijf wordt gebundeld en ondergebracht.

Ofschoon Drinkoop dus een jong en energiek bedrijf is kan ze bogen op jarenlange kennis, professionele ervaring en historie. De leden van Drinkoop bestaan immers al vele decennia en zijn naast specialist in dranken ook geworteld in de regio. Kennis is vaak overgedragen van generatie op generatie en wordt gedeeld binnen Drinkoop.

 

Kracht

Drinkoop is een sterk collectief van lokale en regionale groothandels, gespecialiseerd in dranken, welke nauw samenwerken op het gebied van inkoop. Drinkoop vertegenwoordigt, direct en indirect, diverse dranken-en horecagroothandelaren met gezamenlijk meer dan 40 vestigingen verspreid over Nederland. Door de inkoop krachten te bundelen verbetert Drinkoop de concurrentiekracht van ieder individueel lid. De professionele kennis van de lokale en regionale markt geeft leden die bij Drinkoop zijn aangesloten een voorsprong in hun markten.

De kosten efficiente organisatie en lid gerichte aanpak van Drinkoop zorgen voor een optimaal overleg tussen de leden en een krachtige ondersteuning van hun inkoopafdelingen.

 

Missie

Het inkopen van dranken, in de meest brede zin van het woord, met de beste prijs/kwaliteit verhouding als uitgangspunt.

Drinkoop koopt in bij de bron en is altijd op zoek naar de beste alternatieven.

 

Bestuur | Team

Het bestuur van Drinkoop bestaat uit een afvaardiging van ieder lid plus een onafhankelijk bestuursvoorzitter. De operationele werkzamenheden worden behartigd door het Drinkoop-team en bestaat momenteel uit drie medewerkers. De dagelijkse leiding daarvan is in handen van Bas Deden. 

- Dat klinkt uitstekend -